виртуално пътешествие2

 

54. Еверест Pinnacle, Китай

 
Населението на страната: 1344130000
Валута: Китайски ренминби юан (CNY)
 
Поздравления, ти успя да изкачи връх Еверест!
Стоите на височина от 8848 м (29028 фута) на върха на Еверест, с единия крак в Китай (Тибет) и един в Непал, така че какво следва? Обърни се и слез. Средното време, прекарано на върха от катерачи е по-малко от час. Няколко щастливи кадри да  ви щракнат на вас и вашия клас (ако някой има енергия, за да държи камера) и си отидете.

56. Zhangjiakou, Китай

Населението на страната: 1344130000
Валута: Китайски ренминби юан (CNY)
 
На това място през август 1211 по време на нашествието на Чингис хан 90000 войска унищожава 450000 войници от династията Джин .
 
 Сколностите на Zhangjiakou са богати на въглища и желязна руда, което го прави идеално място за развитие на черната металургия.
Китайската култура счита, че използват ножове и вилици на масата е"варварски"обичай, поради факта, че тези оръдия се разглеждат като оръжие. 
Една от най-популярните храни, тук е тънко нарязани агнешки месца, потопени във вряща вода за минута, които след това се ядат с фъстъчен сос.

57. Великата китайска стена, Китай

Населението на страната: 1344130000

Валута: Китайски ренминби юан (CNY)

Великата китайска стена е над 6000 км (3.7 хиляда мили) дълги и ако тръгнете по цялата и дължина ще изминете почти девет и половина милиона стъпки!
Повечето от Великата китайска стена, което виждаме днес е построена през династия Мин (1368-1644), и е проектирана да се запази настъпващите армии монголски от Китай.
Смята се, че над 1 млн. китайци са починали, докато е траело изграждането на стената.
Според китайската легенда, полезен дракон преминал пътя на китайската стена преди построяването й. Строителите впоследствие последвали следите на дракона.
 
 

58.Пекин, Китай

Населението на страната: 1 344 130 000
Валута: Китайски ренминби юан (CNY)
 
Пекин е центрирана около две-известните забележителности - площад "Тянанмън" и Забранения град. Площад "Тянанмън" е най-големият обществен площад в света и е 40 хектара (98 акра) в размер (това е 50 футболни игрища).
Забраненият град е дом на императорите. Сега известен като Museum Palace, е в северната част на площад "Тянанмън".
Китайското име на всяка година се състои от 12 животни (като зодиака, използвани в западния свят). Животните са змия, овце, петел, кон, маймуна, куче, заек, вол, прасе, плъх, дракон, и 2010 г. е годината на Тигъра.
The Giant Panda (не кунг-фу обучение тип, наречен Po) е роден в Китай. Тези красиви животни са класифицирани като застрашен вид.

60. Ikebukuro, Япония

Населението на страната: 127817277
Валута: йена (JPY)
 
Токио е космополитен град. В списъка на най-големите столични градове, включва и околните райони, където пътуващите живеят Токио е на върха с 32,450,000 жители. Това е три Londons!
Гимназията в Япония не е задължителна, но 98% от японски деца завършват гимназия, а след това учат в университет, за да им се даде най-добрата възможност за получаване на добра работа в един силно конкурентен град.
Както и всички обичайни предмети, японски деца, които учат shodo (калиграфия) и хайку (форма на поезия, която започна в Япония преди 400 години).
 
 
Ако ви харесва електроника, роботи, компютърни игри или нещо друго, което сигнализира или изисква  кликвания ще ви харесаТокио. Ако има електронно устройство, което те нямат, то просто не съществува. Ikebukuro ще остави главата си върти като една от електронните роботизирани кучета, можете да си купите ... но тя също така ще ви оставят замаян от вълнение на приключението.

61.Езерото Sagami - ко, Япония

Населението на страната: 127817277
Валута: йена (JPY)  
 
Толкова е красиво тук! Докато вървите по пътеката и да гледате дивите орли, които прелитат отгоре, не бихте си представили, че това  е  резултат от идеята на един човек, който е  направил язовира, конструиран на  перфектно удобно разстояние от японската столица.
В началните училища в Япония, правяттреничорвка за земетресение  веднъж месечно. По време на тренировката, децата се скриват под бюрата си и стоят под него, докато земетресението е преминало.
Когато езерото е направено през 1947 г., много местни рибари са загубили препитанието си. За да се компенсират за това, семействата били определени като оператори  на лодки под наем и няма частни лодки .
Ако имате нужда от малко повече вълнение в деня си, има и увеселителен парк с атракции като "Twin Dragon" и "Алпите виенско колело", както и на планински велосипед курсове, куче парк и къмпинг.

62.Връх Фуджи, Япония

 
Населението на страната: 127817277
Валута: йена (JPY)
 
Връх Фуджи е най-високата планина в Япония 3,776 м (12388 фута). Той е един от най-известните символи на страната, заради формата си почти перфектен "конус".
Гората, в подножието на планината е кръстена Aokigahara. Народни приказки и легенди казват,  че демони, духове и таласъми преследват в тези гори .
Връх Фуджи е най-свещената планина за японския народ.
Алпинизмът на Mt Fuji е чудесен начин за увеличаване на стъпките, като  в същото време не е твърде трудно. Има десет станции по протежение на пътя, на първия в подножието на планината и 10те до достигането  на върха. Те включват хижи за отдих, както и други основни удобства. Пътеките са проправени до 5-та станция

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА УСИЛИЯТА СКЪПИ УЧЕНИЦИ! ВИЕ ПОКАЗАХАТЕ, ЧЕ С ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ТВЪРДЕ ДАЛЕЧ. КОГАТО ЗАПОНАХМЕ РАБОТА ПО ПРОГРАМАТА, НЕ ОЧАКВАХМЕ ДА ИЗМИНЕМ ТОЯ ДЪЛЪГ ПЪТ. НО С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН, ВАШЕТО ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЕ НАРАСТВАШЕ. ПРАВИХТЕ СВОИТЕ ЛИЧНИ И ГРУПОВИ РЕКОРДИ, ЗА ДА ДОСТИГНЕМ ПОЧТИ ДО КРАЯ НА ВИРТУАЛНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ. НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ УСПЯХТЕ ДА ИЗГРАДИТЕ ТРАЙНИ НАВИЦИ ЗА ДВИЖЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ С ТОВА НАЧИНАНИЕ И СЛЕД КРАЯ НА ПРОГРАМАТА. 

ПРИЛАГАМ ЕДНА СНИМКА, КОЯТО ОПИСВА ПЪТЯ, КОЙТО ВСИЧКИ ЗАЕДНО ИЗМИНАХМЕ ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ НА НАШЕТО ВИРТУАЛНО ПЪТЕШЕСТВИЕ.  ОСТАНА НИ СЪВСЕМ МЪНИЧКО УСИЛИЕ, ЗА ДА ФИНИШИРАМЕ ДО ЮЖНИЯ ПОЛЮС, НО СЕ НАДЯВАМ В СЛЕЩВАЩОТО СИ УЧАСТИЕ ДА ГО НАПРАВИМ. 

С ОБЩИ УСИЛИЯ УСПЯХМЕ ДА СЕ КЛАСИРАМЕ НА 294 МЯСТО ОТ 5102 КЛАСА ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ. СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА, УЧАСТВУВАЛИ В ПРОГРАМАТА СМЕ НА 13 МЯСТО, КОЕТО Е ОГРОМНО ПОСТИЖЕНИЕ ЗА НАС. ЧЕСТИТО ПОБЕДИТЕЛИ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СМЕЛО  ПОСТИГАЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ!


64. Алис Спрингс, Австралия

Населението на страната: 22620600
Валута: австралийски долар (AUD)
 
Разположен в географския център на Австралия, на половината път между Аделаида и Дарвин, Алис Спрингс е по-известен от местните жители като "Алис".
Традиционните собственици на земята са местните хора Arrernte. Те са живели в центъра на Австралия и огромните пустини тук за повече от 50,000 години.
Градът е построен около река Тод, единственият проблем е, че реката е суха почти целогодишно .
Много деца в по-голяият район на централна Австралия са "студенти от въздуха." За над 50 години децата в отдалечената пустош се обучава чрез използването на радио на къси вълни, а от скоро чрез интернет. Учители, базирани в класа на Алис Спрингс поведение "през дихателните пътища", тъй като студентите седят и да научат от дома.

65. Orminston дефиле, Австралия

Населението на страната: 22620600
Валута: австралийски долар (AUD)
 
Като част от диапазоните west McDonnell, Ormiston дефилето е красиво място с извисяващите се стени се, дълбоки дупки и местни животни.
Голяма част от тази област е на дъното на гигантски кратери преди милиони години, когато метеорити се разбили в земята. Някои от тези дупки в земята много км широки и можеха да направят  сериозни щети на вашия двор, ако метеоритът бе паднал там.
Вие ще видите много кучета динго в тази част на Австралия. Динго е кръстоска между куче и вълк и докато те понякога изглеждат умни, не забравяйте, това са диви животни, така че не събирайте куража да ги потупате защото може да се върнете с по-малко пръсти, отколкото сте започнали .
 

66. Kings Canyon, Австралия

Населението на страната: 22620600
Валута: австралийски долар (AUD) 
 
Кралският каньон се намира в рамките на Национален парк Watarrka в Северната територия на Австралия. Това е огромен каньон, който се издига на над 300 метра (980 фута) височина.
Стените на каньона са направени от пясъчник и са се образували преди милиони години.
Като популярно място за туристите и още толкова отдалечена, Kings Canyon и околното пространство се захранва от първата слънчева електроцентрала на Австралия. Преди са били използвани дизелови генератори, но слънчевата ги заменя, както много по-екологична алтернатива.
 

67. Езерото Amadeus, Австралия

Населението на страната: 22620600
Валута: австралийски долар (AUD)
 
Езерото Amadeus е 180 км (111 мили) дълго и на 10 км (6 мили) широк солено езеро, което го прави най-голямото в Северната територия на Австралия.
Това е сухо езеро и има над 600 милиона тона сол . Отдалеченото местоположение го прави твърде скъпо за прибиране на реколтата солените скали.
Дивите камили бродят пустинята на Австралия в големи количества. Те са потомци на камили, доведени до Австралия за началото на изследователи като Бърк и Уилс, за да проучи на континента. Те са най-голямата заплаха за екосистемата на езерото ... и те миришат ужасно.
 

68. Улуру, Австралия

Населението на страната: 22620600
Валута: австралийски долар (AUD)
 
Улуру е 348 метра (1141 фута) висок, 3.6 км (2.2мили), широк 1.9 km (1.2 мили) и 9.4 км (5.8 мили) около основата .
Подобно на айсберга, Улуру е само върхът на гигантска плоча скала, която някога е била в дъното на вътрешно море.
Съдържанието на желязо в скалата е "ръждясало" и оттам е получило невероятния си червен цвят (цвят, който се променя в зависимост от времето на деня).
Около Улуру Ще видите Рок австралийци, те не са малки животни, които обичат силна музика, те са животни, които приличат на малки кенгура и те са много добри в подскача през скалите в пустинята.

70. Уайкато, Нова Зеландия

Населението на страната: 4405200
Валута: Нова Зеландия долар (NZD)
 
Уайкато е място за Middle Earth във филмовата адаптация на Питър Джаксън на Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстените".
 
 
Уайкато е район, известен с иболов на пъстърва.
Близките пещери Waitomo са дом на голяма колония glowworm. Процес, наречен биолуминесценция където химикали в червеи реагират на светлина причинява зашеметяващ синьо, зелено и жълто светлинно шоу.

71. Motueka, Нова Зеландия

Населението на страната: 4405200
Валута: Нова Зеландия долар (NZD)
 
"Мотае" е нов термин Зеландия за ходене крос-кънтри и по хълмовете около Motueka .
Ако искате да добавите допълнителни дейности като ходене, каране на планински велосипед и каяк морето и бреговата линия са подходящи.
Ще сте наистина щастлив, ако един от местните жители а ви покани на Hangi. Това е традиционен Нова Зеландия маорите метод на приготвяне на храна, с използване на нагряване в скалите, заровени в яма фурна и тя е вкусна.
Първият европеец, който изследва този регион е холандецът Абел Тасман (който кръщава Тасмания). Когато той случайно минава през Нова Зеландия, той предполага, че това е част от долната част на Южна Америка (около 7,500 км / 4600 мили).

72. Мърчисън - бяла вода за рафтинг, Нова Зеландия

Населението на страната: 4405200
Валута: Нова Зеландия долар (NZD)
 
Една от причините, бялата вода за рафтинг да е толкова добра в Мърчисън е, защото той е един от най-влажни места в света. Когато валежите се комбинират с алпийското топене на сняг, реките тук са като дива езда (просто не забравяйте да донесе дъждбран.)
Да бъдеш на ръба на Kahurangi и Нелсън езера Националните паркове, където има много интересни места за разходки , така че можете да им се насладите.
хората тук някога са  били заети в селището за добив на злато и разходка из старите области показва колко бързо природата може да си възстанови изоставения град.
Ако бяла вода рафтинг не е вашата представа за забавление, няма да скучаете около Мърчисън. Защо не опитате да се вози в джет лодка, кон дълго и мъчително пътуване или да отидете канче за злато в по-малките потоци

73. Скок с бънджи, Нова Зеландия

Населението на страната: 4405200
Валута: Нова Зеландия долар (NZD)
 
Търговския нюанс на  бънджи скоковете започна в Нова Зеландия през 1986 г., когато AJ Hackett направи първия си скок от Greenhithe Окланд мост. Той е извършил редица скокове от мостове и други структури (включително Айфеловата кула), като разпространява тази  мания по целия свят.
Най-висок бънджи скок в света е от върха на кулата Макао, която е 233 метра (764 фута) висок.
Нова Зеландия някога е бил прякора "Bungeeland", защотое голям броя на мостовете, каньони и кули, от които бихте могли да скочите.

75.Гара Моусън  Антарктида, Антарктика

Населението на страната:
Валута: N / A
 
Сър Дъглас Моусън е един от пионерите на антарктическите изследвания и Австралия е най-известният антарктически изследовател.
Моусън е станция в Антарктида и е кръстена в негова памет, постоянно обслужвана база на австралийската дивизия на Антарктика. Това е най-старата продължително населен станция в Антарктида.
20 души живеят тук през зимата и около 60 през лятото . През зимата слънцето никога не се издига (но все пак трябва да се измъкнем от леглото).
 

76. Антарктида, Антарктика

Населението на страната:
Валута: N / A
 
Най-южният континент и дом на Южния полюс, Антарктика е най-отдалеченото и враждебно място в света.
По отношение на земна маса, Антарктида е 1,5 пъти по-голям, отколкото в САЩ.
Ако всичкият  лед в Антарктика се разтопи, морското равнище в света ще нараснат с около 60 m (200 фута) и всички ще бъдат на плуване в училище.
Vinson масив, най-високият връх в Антарктида е висок 4892 м (шестнадесет хиляди и петдесет фута), се намира в планината Елсуърт - само един от стотици планински вериги тук.
 
 

77. Finish Line, Антарктика

 
Населението на страната:
Валута: N / A
 
Финалната линия, вие  го направихте! Това е време за купон и вие сте на място, където можете да направите целия шум, който искате - пингвините няма да се оплакват!
Класовете ви положиха усилия, за да го достигнат до финала, благодарение на  екипната работа, всеотдайността и преди всичко желанието за победа.
 
Много малко класове стигат някога финалната линия, за да се насладят на партито, да се гордеят и да се насладите на почивката ... само за един ден или два. Всички сте го заслужили.