виртуално пътешествие

1. Начало на нашето пътешествие -  провери тук

Class Username: 2A_202762 
Class Password: 555666


1. НИАГАРСКИ ВОДОПАД

 
Нa 19.09.2012г. всички малки пътешественици, приели световното предизвикателство GCC, ще тръгнат на път от Ниагарския водопад. В продължение на 50 дни те трябва да достигат различни дестинации, да изучават и опознават интересни места по нашата планета. Но преди всичко трябва да се движат, защото само така ще могат да пътуват.
Сега обаче е време да научим нещо за мястото на големия 

СТАРТ 

Държава: Канада, Местонахождение: Ниагарски водопад
Използвани са ресурси от сайта на https://www.gccjunior.org 

 

Население: 34,482,779 
Валута: Канадски долар

Ниагарският водопад се намира в САЩ и Канада. По-голямата част от него е разположен в Канада. 
Водата, която пада всяка минута е равна на един милион вани. ТОВА означава, че независимо колко сте мръсни, вие трябва да взимате по 34 бани на ден в продължение 80 години ... Представете си колко набръчкана ще бъде кожата ви от водата! :)
През 1960 г. на водапада се случва нещо необичайно. Седемгодишно момче пада от кану и е пометено от водите. По чудо то оцелява без никакви наранявания..., но със сигурност е имало големи неприятности у дома. 
Ниагара идва от наименованието на местно ирокезко племе, наречено онгиара, което на местен език означава "гърмотевична вода". 
През 1960 г. потокът на водата е временно отклонен. Това дава възможност на учените да го изследват отблизо и да предприемат мерки за заздравяване на рушащите части.
За Канада

Много преди британските и френски кораби да пристигнат на континета, Канада е била дом на хора, известни като инуити, наричани преди време ескимоси. Днес този термин се счита за обиден и пренебрежителен (имайте го предвид, когато сте в Канада). Защо тези древни хора са избрали да населяват тези студени и замръзнали земи на Арктическа Канада (Арктическата част на Русия, Аляска и Гренландия)? Всъщност тези територии са богати на храна, с която могат да хранят семействата си (като улова на китове). Това са издръжливи хора, които използват кучешки впряг, за да се придвиждат и имат изключителни ловни умения. Това им помага да оцеляват. Историята разказва много за това, как суровите условия на живот кара хората често пъти да бъдат брутални и жестоки. Племенните закони налагат самоубийства на хора, които са се превърнали в бреме на обществото. Ако обреченият на смърт откаже три пъти да се самоубие, тогава бива убиван от негови роднини. Тези факти изглеждат невероятни и ужасяващи в нашия свят, но в примитивните цивилизации, най-важно е било оцеляването, а НЕ емоционалната привързаност.

 


2.ХАМИЛТЪН - КАНАДА

Хамилтън, Канада

Население на страната: 34482779
Валута: Канадски долар (CAD) Хамилтън е любимо място за Холивуд, за заснимане на филмите им. Списъкът на филмите, които са използвали Хамилтън като място включват X-Men, The Incredible Hulk, Деца на килограм - 2, Max Payne и Добрата вещица.

Хокеят на лед е големия спорт в града и Хамилтън – Булдозите са местния отбор, койтоиграе в Американската хокейна лига. Децата в Хамилтън се научават да карат кънки отдве годишна възраст и започват да учат хокей на около четири! 


Има лъвски сафари парк в Хамилтън, където можете да карате собствената си кола(възрастните могат) през парка и да наблюдавате лъвове, гепарди и други големи котки.Просто се уверете, че всички прозорци в колата са затворени, защото те не са котки, които да ви потупат с лапа!


Ако ходите на училище в Хамилтън, вие ще искате да имате хубаво, топло палто, защотопрез февруари средната температура, когато училището започва е       
-8.3C(17.1F) - достатъчно студено, за да замрази косата ви, ако е мокра (да не говорим за хремата).

Хамилтън за малко пропуска домакинството за провеждане на Игрите на федерациитепрез 2010 г., като губи офертата в Ню Делхи, Индия. Те са били домакини на игритеведнъж преди това обаче, през 1930 година.

 


3. ТОРОНТО

Населението на страната: 34482779
Валута: Канадски долар (CAD)

 

Торонто е най-големият град в Канада с население от 2,5 милиона и 558 държавни училища в града.

Хората идват от всички краища на света да живеят в Торонто като 49% от населението е било родено извън Канада (явно много хора обичат сняг).

Майк Майърс (Шрек, Котката в шапката, Остин Пауърс) е от Торонто. В свободното си време, той събира образци на войници, които самият той рисува. Той казва, че това го отпуска.

 

Кулата CN в Торонто, която може да видите от всяка една точка в града, е построена през 1975 г. и е най-високото създадено от човека съоръжение на Земята в продължение на 31 години със своите 553 метра височина (1,815 фута). Ако пуснете монета от върха на кулата,  ще и отнеме над 12 секунди да се удари в земята. Чудесна възможност да си направиш стъпките обаче (ако не е взел асансьора до върха).

 

В Торонто има увеселителен парк, който се казва „Страната на чудесата”. Има 12 влакчета на ужасите и едно супервлакче - "Бехемот". То се изкачва на 75 метра (240 фута), преди да започне спускане право надолу като достига 125 km / h (77m/ph) за 3,5 секунди. Дръжте устните си затворени обаче, поглъщане муха при тази скорост не би било много хубаво!

 

 


4. САЩ

За да преминат от Канада до САЩ, малките пътешественици се качиха на воден аероплан и пропътуваха  разстоянието от Торонто до Кейп Канаверал.

Съединени Американски Щати

 

Националната птица на САЩ е плешивият орел, но този статут не го спаси от изчезване. В края на 20 век плешивият орел е поставен в списъка със застрашени видове. През последните 30 години числеността им нараства и вече достига ниво, което би могло да ги извади от списъка със застрашениете вече не са застрашени.

50 милиона американски деца посещават над 99 000 обществени началните и средните училища в САЩ всеки ден.

Част от написаното на Статуята на свободата гласи:
 "Дайте ми умореният ваш народ,
всички жадуващи да въздъхнат свободно,
хвърлени в нужда. 
От далечни брегове изгонени бедни и сироти!
Изпратете ги, бездомните и унижени, при мен!
Издигам аз моя факел пред Златните врата!”
  
Статуя е подарък от народа на Франция и е икона на свободата в САЩ.

Америка, наречена още "Новия свят", е първият открит от европейците континет през 1492 г. За негов откривател се е вписан Христофор Колумб, въпреки че той никога не е видял и кракът му не е спъвал върху земята, на която е сега САЩ. Неговите кораби акустират на няколко по-малки острови в Карибите на юг.

5. Кейп Канаверал

 

Кейп Канаверал, САЩ
Население на страната: 311 591 917
Валута: САЩ долар (USD)

Кейп Канаверал е дом на американските ракети. Те стартират  в близост до Космическия център Кенеди и се намират на площадката за изстрелване на ракетите в космоса.

Първото изстрелване на ракета в Кейп Канаверал е било през 1950 г., въпреки че в онези дни те са изглеждали като по – големи фойерверки.


На 16 юли 1969 г., ракетата "Аполо 11” е изстреляна оттук. Четири дни по-късно в тази мисия е първият човек, стъпил на Луната - Нийл Армстронг.


На 12 април 1981 г., започва нова ера в космическите изследвания със стартирането на първата космическа совалка. Космическият кораб на има Колумбия става първият космически кораб за многократна употреба в историята.През 2011 г. след 135 полети, космическата совалка Колумбия прави последния си полет в космоса.

Ракетата-носител на совалката е на същата височина като Статуята на свободата, но тежи три пъти повече.

 


6. Санфорд- САЩ 

 

Население на страната: 311591917
Валута: САЩ долар (USD)
 
 
Санфорд  някога е бил много важно пристанище за параходи. Параходството е жизненоважна част от растежа на Флорида и доставяни на стоки и пътници до всички части на държавата. В старите дни, пътниците  носели оръжие и стреля алигатори по протежение на пътя.
 
През 1887 г. голям пожар изпепелява голяма част от града. Учейки се от това, както и историята на трите прасенца, градът е възстановен, но този път с тухли, а не дърво.
 
Санфорд някога е бил най-големият износител на портокали в света. Земеделските производители от цял Флорида  изпращали своите портокали тук, за да бъдат натоварени на кораби и влакове и изпратени в целия свят.
 
Санфорд е разположен на брега на езерото Монро.То е част от река Сейнт Джон - най-голямата река в американския щат Флорида.
 

7. Дисниленд - САЩ

 

Дисниленд, САЩ
Население на страната: 311 591 917
Валута: САЩ долар (USD)
В Света на Уолт Дисни  идват 17 милиона посетители всяка година, което го прави номер едно в световнитеатракция (и става все по-трудно да намерите паркинг).

Има 32 хотели в Света на Уолт Дисни, той разполага със собствена ферма за дървета, за да замени много пораснали дървета с нови, на подходяща височина. Това се прави, за да може Алвин и катеричоците, винаги да имат хубав голям дом.

Вярвате или не, улиците се почистват с пара всяка вечер и огромен екип от художници проверява целия парк завсяко докосване, за да може да се поправи. 129 000 кг дрехи се изпират тук всеки ден.

62 000 души работят в парка и той обхваща същата площ като град Сан Франциско (това го прави чудесно място за много крачки).

"Космически кораб на Земята" е най-популярният начин за придвижване в парка Уолт Дисни, което не е изненадващо, тъй като е много по-вълнуващо от другият начин – големи чаши за чай.

 


8.Транспорт - Самолет, САЩ

Населението на страната:
Валута: САЩ долар (USD)
 
За да напуснат пределите на САЩ и да отидат  на следващата дестинация, малките пътешественици се качиха на самолет и прелетяха разстоянието от САЩ до  островите Галапагос.

9. Островите Галапагос - Еквадор

Население на страната: 14 666 055
Валута: US долар
Галапагоските острови са част от Еквадор и са в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, морски биопаркове и Световен биосферен резерват. Това означава, че не можете да вземете някое от животните, живеещи там и в по – хладни води като пингвини, тюлени игущери вкъщи да живеят с вас като домашни любимци. Чарлз Дарвин е посетил това място по време на пътуването на кораба Бийгъл и островът е билважна част от теориите му за естествения подбор - способността на животните да се приспособяват към заобикалящата ги среда, за да се осигури тяхното оцеляване.През 1684 г. островите са картирани за навигация от пират Амброуз Каули (за съжалениекартата не включва никакви големи знаци X , обозначаващи заровено съкровище).

Галапагоските островиса известни като местообитание  наигуаната. Има два видатук - на земна игуани и водна игуана. Те са огромни и съвсем мааааалко страшни.

Най-голямата заплаха за животните от Галапагос идват от доведените от хората животински видове, включително кози, свине, кучета, котки, плъхове и магарета. Тези животни се хранят схраната на местните видове и унищожават големи количества растения.

10. Транспорт със самолет

За да си тръгнем от островите Галапагос, отново пътувахме със самолет.


11. Angel Falls, Венецуела

 

Население на страната: 29 278 000

       Валута: боливара

Добре дошли при най-големият водопад в света. Водопадите „Анхел” или местното име - "Kerepakupai Meru" (водопад на най-дълбокото място) падат от 979 м (3 212 фута) право надолу.

Angel Falls е 15 пъти повече от големината на Ниагарския водопад - това го прави много мощен душ, полезно, ако сте малко мръсни от ходенето из джунглата.

В анимационния филм "Up", г-н Fredrickson и Ръсел отиват на "Paradise Falls" в Южна Америка. Тъй като Paradise Falls всъщност не съществува, действието се развива на Angel Falls.

Действието в книгата на Конан Дойл, наречена "Изгубеният свят" действието се развива в тази област на Венецуела. В книгата, изследователят открива долина, където динозаври и праисторически животни все още оцеляват. След това в останалата част от книгата авторът тича наоколо и се опитва да не се превърне във вечеря за динозаврите.

12. Джунглата на река Амазонка 1

 Венецуела

Населението на страната: 2 927 8000
Валута: боливара
Басейна на Амазонка обхваща седем милиона квадратни километра (1,7 милиарда акра), това е просто едно докосване, по-малък от цяла Австралия!
Амазонка е дом на най-голямата змия в света - Зелената анаконда. Най-голямата уловена е осем метра (26 фута) дълга, но там са открити анаконди с дължина  до 13 метра (40 фута). Те могат да поглъщат цели елени и крокодили, така както  вие и вашия клас правите просто бърза закуска.
 
20% от кислорода на Земята се произвежда тук от тропическите гори. В резултат на това се нарича "белите дробове на света".
 
В Амазонската джунгла има  около сто племена, които живеят в дълбините на тропическите гори на Амазонка, които никога не са срещали някой от външния свят. Представете си, че там има деца, които никога не са чували за Nintendo, Xbox и PS3!
 
През последните 40 години, близо  20% от тропическите гори на Амазонка са унищожени. Спасяването на гората е важно за бъдещето на целия свят.

 


13. Джунглата на Амазонка 2

Венецуела

 

Населението на страната: 29 278 000
Валута: боливара
Индианците в Амазония ловуват с blowgun - дълга тръба, коятоизстрелва стрелички , покрити с отрова. Приличат на тези от играта  дартс. Те са толкова точни, че може да удари една малка маймуна от 30 метра (100 фута) и отровата е толкова силна, че може да убие човек в рамките на 5 минути.
 
 
Над 3000 вида плодове се намират в тропическите гори на Амазонка. Това означава, че бихте могли да опитвате различен вид плод в  училище, всеки ден от детската градина до края на колежа или университета(без да повторите).
 
Има едно  езеро в тропическите гори на Амазонка, което  има повече видове риба в него, отколкото във всички реки в Европа, но не можем да отидем да плуваме в него,защото  един  от тези видове са  риби пирани ... Хрус ... Хрус ... Хрус!

14. Въздушен транспорт

Напуснахме територията на Южна Америка  и  направихме един полет до далечната Южна Африка. 


15. Кейптаун - Южна Африка

 

 

Населението на страната: 50 586 757
Валута: Rand (ZAR)
 
Огромната планина, която се вижда от  Кейптаун се нарича планината Тейбъл. Можете да вземете кабинковия лифт до върха и след това да се разходите наоколо, за да се насладите на гледката, но ако страхувате  от височини, може би това пътуване трябва да е с  превръзка на очите.
Водите край Кейптаун са известни за своите големи бели акули. Най-опасната акула в океана, "Great White" може да нарасне до дължина 7,5 метра (25 фута). Може да преполови човек само с едно ухапване.
 
Можете да отидете  на екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда. Нос Добра Надежда е легендарният дом на кораба призрак, "Летящият холандец". Екипажът на кораба е от измъчените и прокълнати моряшки призраци. Той  е обречен завинаги да броди по своя път през водите около нос Калиакра, без изобщостигне до която и да е точка на света. Whhooooooo.
 
Един от най-популярните спортове в Кейптаун е Ръгби Юниън. Отбор на Южна Африка се нарича Springboks и получава името си от бързобягащи южноафрикански антилопи - любима храна за лъвове, леопарди и други големи котки с големи зъби. Антилопата газела не е лесен улов все пак, защото може да се движи с 90 km / h (56 MP / ч) скок височина 3,5 метра (12 фута) и скок на дължина до 15 метра (50 фута).

16.Сурикат сафари- Южна Африка

 

Населението на страната: 50 586 757
Валута: Rand (ZAR)
 
Магията на сурикатите е резерват за опазване на диви сурикати. Можете да седнете в непосредствена близост до тях, да гледате как си ровят, да ги гледате как вършат  ежедневните си дейности. Това е единствената колония на сурикати извън пустинята Калахари.
Сурикатите живеят в дупки под земята с много входове и изходи.  Колония им може да бъде дом на между 20-50 членове.
 
Сурикатите поставят известен брой от тях  за "охрана", докато другите  претърсват за храна. Те сканират небето и храстите за заплахи. Ако те видят заплаха,  дават сигнал и цялата колония се  гмурка в  най-близкия вход на рова.
Има и сурикати бавачки! Докато майката е навън в търсене на храна други членове на колонията  се грижат за най-малките.

17. Fraseburg, Южна Африка

Население на страната: 50 586 757

Валута: Rand (ZAR)

Ако чуете изстрели, не се притеснявайте - това е само частният парк за лов в град Fraserburg (но не се разхождайте в облекло от антилопа или друго диво животно).

Fraserburg е селскостопански район, известен с ясно небе, което е идеално за гледане на звездите през нощта (защото е трудно да се направи през деня).

През пролетта, Fraserburg оживява с грандиозна гама от цветя, за които хората пътуват на дълъг път, за да ги видят.

 

Ако имате нужда от хубав топъл джъмпер /това е вид пуловер/ за зимата, това може да бъде едно добро място да си купите такъв, защото Fraserburg е областен център за производство на вълна. Бее-е-е-е!!!
 


19. Maroantsetra, Мадагаскар

Населението на страната: 21 315 135
Валута: Мадагаскар ariary
 
Maroantsetra означава "много копия" на местния  мадагаскарски език, това е град с дълга традиция за лов.
 
Maroantsetra е малък град, който се намира в сърцето на един от световните центрове за отглеждане на ванилия боб (60% от ванилията в света се отглежда около този район на Мадагаскар). Ако не съществуваха  градове като Maroantsetra, сладоледът щеше да има  вкус на замразено мляко.
 
Градът е входната точка в Masoala Национален парк - дом на Aye Aye лемур. Това е наистина странно животно, което почуква по дърветата, за да намери ларви, а след това пъха  в дупките на дървото пръстта, за  да дръпне ларвите.
 
Само около едно на три деца остават в училище след пети клас. Правителството на Мадагаскар и Фонда на ООН за децата (УНИЦЕФ) са работили усилено, за да променят това и през последните десет години, броят на децата, посещаващи училище, се е удвоил.
 

Между зелените храсти хамелеонът е зеленикав, но ако бъде сложен върху кафяви листа или голи клонки, той постепенно става кафяв. Големите му очи са с  особено устройство, защото могат да се движат самостоятелно: едното му око може да гледа напред, а другото- назад.  Тази способност е много полезна за търсенето на насекоми     както и за предпазване от врагове.( Ако вие можехте така, лесно щяхте да преписвате  и да се пазите от учителката;)))Хамелеонът се движи много бавно, от крак на крак ,като с всяка крачка се придвижва 1, 2 см. Само ако е застрашен, прави скок от цели 50 см, за да се  захване на друг клон. Той не може да гони жертвите си, затова дебне неподвижно, след това изстрелва дългия си лепкав език и улавя жертва. Езикът му е по-дълъг от тялото. Храни се с мухи, скакалци и бръмбари.

 


 

20. Befandriana, Mадагаскар

Население на страната: 21,315,135

 Валута: Malagasy ariary

 

Този малък град на 13000 души са или работещи  в селското стопанство или в подкрепа на тези, които го правят. Най-важната култура, отглеждана тук, е ориз.

В града има малка болница, както и началното и средното училище, но не очаквайте да видите климатизиран комфорт. Училищата са с голи, мръсни подове а болниците са с твърде бедни откъм оборудване и лекарства.

Въпреки че водата е необходима, за да расте ориз, през дъждовния сезон тук може да дойде в повече и често градове и села са откъснати един от друг в продължение на месеци, като пътища се превръщат в дълбока непроходима кал /тресавище/. В нея е забавно да се играе на пръв поглед, но бързо се превръща в лепкава каша, в която трудно може да се върши нещо.

Между другото, най-големият убиец в света обича е редовен посетител тук и  ще видите много от тях. Искате ли да се досетите какво е то? Лъвовете? Крокодилите? Наистина ядосани лемури? Не, това е комарът! Комарите в тропическите страни носят много видове заболявания, включително малария. Бедните общности (като много хора в Африка) не могат да си позволят ваксинации и като резултат, 2-3 милиона души умират от това предотвратимо заболяване всяка година.

 

 


 

 

 

 

21. Antsohihy, Мадагаскар

Население на страната: 21,315,135 

Валута: Malagasy ariary

 

Времето в Antsohihy може да  стане наистина горещо, така че  тук се пие много вода и затова е усилие да се запазят дрехите сухи.   Те буквално ще изгният, докато се носят от силната влага. (и ще миришат на плесенясал хляб).
Има много малко пари в Antsohihy, така че не се изненадвайте, ако на много места не разполагат с надеждна доставка на електроенергия (така че бъдете готови да пропуснете малко телевизия и да седне в тъмното).
За да направи нещата още по-лоши Мадагаскар е доста често засегнати от тропически циклони, които нанасят огромни щети на основни градове като Antsohihy, коитомогат да бъдат оставени без ток или телефон в продължение на много седмици. Това е напомняне, че в света има много хора, които се борят да се насладите на това, което толкова много от развитите страни приемат за даденост.
 
Някои от по-старите местни жители в града  говорят на френски, защото Франция е била  собственик  на Мадагаскар 1896-1960.

23.Иганда, Уганда

Населението на страната: 34 509 205

 

Валута: Уганда шилинг (UGX)
 
Домът на  Бебетата  в Иганда се спонсорира от Global Corporate Challenge ® и е дом на малки деца, родителите на които са починали от болести и войни.
Децата играят и се учат като всички други деца и от  доброволци в дома започнат своето образование в ранна възраст.
Въпреки невероятната трудности, пред които са изправени тези деца те имат огромни усмивки и дух, на което  ставаме свидетели.

 

24.Кампала, Уганда

 
Населението на страната: 34509205
Валута: Уганда шилинг (UGX)
 
Кампала е най-големият град и столица на Уганда.
Можете да се поразходите на "Ndere център" и да чуете автентичната музика на Уганда, танци и драма, с изпълнения от над 50 племена, които живеят в Уганда. Това е чудесно място,  да танцувате с много хора.
Кампала е дом на гробниците Kasubi - в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Гробниците са били построени през 1881 г. и има останки от къщите на четири царе Buganda царства, един от най-мощните кралства в древна Африка.

25. Mubende, Уганда

Населението на страната: 34509205
Валута: Уганда шилинг (UGX)
 
Основна индустрия в Mubende е селското стопанство с хранителни култури като сладки картофи, фасул, маниока, царевица, банани и наземни ядки (добре те растат на ядки цяло след това ги смилат).
Вземете разстоянието до Mubende Хил пеша, за  да се насладите на гледката към долината и града долу. От тук можете да видите в местното училище и голям пазар на града.
Ученици в Mubende прекарват седем години в началното училище, четири години в средните училища и две години в гимназията. Децата  тръгват на училище,когато са на седем години, така че те са на 21, когато завършат гимназията.
Учителите са високо ценени в градове като Mubende и обществото гледат на тях като много важни членове на града.
Учениците в градове като Mubende не  носят обувки на училище (или някъде другаде),  тъй като те са свикнали  да ходят боси.

Великата пирамида, Египет

 
Населението на страната: 82 536 770
Валута: Египетска лира
 
За 3800 години Хеопсовата пирамида е най-високото изкуствено съоръжение на Земята и се състои от 2,3 милиона блока. Всеки блок тежи три тона, което е почти същото като малък камион и определено по-голям от всички комплекти на Lego, можете да си купите.
Голямата пирамида някога е била покрита с плоски полирани бели каменни блокове, така че би изглеждала напълно гладка и блестяща като фар.
 
Има две камери вътре в пирамидата и те са били последните места за почивка на египетския цар Хеопс и неговата кралица. 
Цялото село на хиляди работници и роби, е било създадено около пирамидата в продължение  на 20-те години строителство на сградата. Така че следващия път, когато се оплаквате за твърде много домашна работа, представете си  плъзгане  на огромни камъни на хълма в продължение на 20 години!

Делтата на Нил, Египет

 
Населението на страната: 82536770
Валута: Египетска лира
 
Делтата на Нил е мястото, където река Нил се разделя на по-малки реки и потоци в Средиземно море. Когато стигнете тук, това е в края на много дълго пътуване, всъщност най-дългата река за пътешествие в света - дълга 6650 км (4 132 мили).
Този район е мястото на култа към Бастет, древната жена, богът с глава на котка. Тя е дъщеря (или би трябвало това да е "коте") на Ра, богът на слънцето. Поставете чинийка с мляко и тя дори може да се появи за вас.
Ако се вгледате в сателитна снимка на Африка и Египет през нощта, можете да следвате посоката на Нил от светлините на  града, които проследяват пътя на реката.
Много изследователи са проучвали делтата на  Нил. Много от тях не са се върнали, а  тези, които са си вършели работата често имат следи от зъби , или най-малкото някакъв странен обрив.

29.Суецкия канал, Египет

 
Населението на страната: 82 536 770
Валута: Египетска лира
 
Суецкия канал е  построен от хората воден път, който свързва Средиземно море с Червено море. Това означава, че при корабоплаването не трябва да извървим целия път около Африка, за да се стигне до Азия, от Европа. Той е построена между 1859 и 1869.Каналът е с дължина 164км и дълбочина 8 м. След многократни разширетия, през 2010 г. Суетският канал има дължина 193,30 км, дълбочина 24 м и ширина 205 м.
Суетският кана е еднолентов с места за разминаване на корабите при Балла и Голямото горчиво езеро. Каналът ням ашлюзове и водата  протича свободно през него.
 
 
Египет продава своя дял от  канала на Великобритания през 1882 г., но след това решава да си го вземе обратно през 1956 г.. За съжаление, това не се приема добре, в резултат на което Великобритания, Франция и Израел нахлуват в Египет. В резултат на Суецката криза, каналът се управлява от Организацията на обединените нации за  да се използва от всички страни.
15000 кораби преминават през канала всяка година (това е около 14% на корабоплаването в света). Преминаването отнема между 11 и 16 часа.
Напоследък корабите предпочитат да преминават през  Суецкия канал, вместо дългия път  около  Африка, за да се избегнат пиратите, които работят около Сомалия на източния бряг на Африка. Между другото, те не са пирати с превръзка на окото дървен крак и папагал, те имат бързи моторници и пушки,  притежават големи кораби за откуп.
 

31.Помпей, Италия

 
Населението на страната: 60 626 442
Валута: евро
 
Ние се разхождаме из много стари руини тук, защото древния римски град Помпей е унищожен и напълно погребан по време на огромното изригване на вулкана Везувий в 79г.
Градът лежеше напълно погребани в продължение на над 2000 години, докато археолозите не  го преоткриха. Оттогава градът е бил разкрита чрез изкопаване на цялата вулканична пепел и мръсотия. Разкопките са процес,при който  археолози  копаят заровени артефакти - това е в ход в продължение на няколко стотин години.
Това, което са открили при пепелта е град, който се е вкаменил във времето. Хора, храната, артефакти и всички животни са били обвити в уплътнен слой от  пепел, и все още са в същите позиции, както когато е станало гигантското  изригване на лавата и се  и подпалва града.
Тъй като градът е толкова добре запазен, че ни е дал много точна представа за това какъв е бил живота в древен Рим, включително това, което  са ядяли, пиели и дрехите, които са носили.

32.Италианските Алпи, Италия

 
Населението на страната: 60 626 442
Валута: евро
 
Италианските Алпи е кръг от огромни планини, които заемат около 1000 км (600 мили) от Италия и се издигат на височина от 4267 метра (14,000 фута) на границата с Франция. Там е стръмно и високо, като път за планински кози и е страшно място за хора, които се страхуват от височини.
Ако ви харесва да карате  ски, тек може да намерите някои от най-добрите ски писти в света.Тук имат всичко- от пистите за начинаещи, до такива за напълно загубили ума си "черни писти".
Ако харесвате  ски, все още стекъсметлии, защото да се разхождаш из Алпите е гарантиран начин за удоволствие от природата. Има хиляди на пешеходни пътеки, както и да се изследват скално катерене, алпинизъм, и красиви тревисти долини. Присъединете се към местните жители, които играят футбол (но да бъдат подготвени за много гонитби  на топки, които са търкалят ).
Алпите са естествена защита между страни като Италия и Франция. Това е като гигантска естествена ограда. Всяка армия от нашественици обикновено взема решение да се обърна и да се прибера вкъщи за една чаша мляко, когато стигнем до Алпите (особено през зимата).

34.Рим Колизеумът, Италия

 
Населението на страната: 60 626 442
Валута: евро
 
Ако сте били тук в Колизеума преди 2000 години е добре да сте били като зрител и да се забавлявате цял ден. Ако сте на път  към основната област, като гладиатор, вероятно  сте имали много лош ден.
Прилиа на  съвременен спортен стадион. Побира до 50 000 души, които  гледат как гладиатори се бият до смърт с мечове, копия и дори диви животни. 
След влизането на гладиаторите в Колизеума има поздрав към  императора и вик "Аве Цезаре, обречените на смърт те поздравяват!"  Не звучи много забавно, нали?
Тук са докарвани различни звелове, които са пущани по време на битките на гладиаторите.-животни като змии, лъвове, тигри, крокодили, носорози, вълци, мечки и дори жирафи. Под Колизеума, има огромни площи и тунели, където тези животни и затворници са били държани преди събитието!
 
Колизеумът е част от ЮНЕСКО за световно наследство изброени историческия център на Рим. Това означава, че е защитено като място на важна културна история и за целия свят и неговото опазване е финансиран от Организацията на обединените нации.

35. Dover, Великобритания

 
Населението на страната: 62 641 000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Довър е известен със своите бели скали, които са направени от бял тебешир и могат да се видят от много мили.
 По време на Втората световна война поздемните карстови пещери са  служили като тайна болница.
Dover е само на 34 км (21 мили) от Кале във Франция, което е  най-натовареното  пристанище с трафик на 18 милиона пътници, преминаващи всяка година.
Dover Sole е вид риба и според местните жители се готви с бяло вино, скариди и чесън. Това е наистина грозно риба, но е доста вкусна.

36.Лондон, Великобритания

 
Населението на страната: 62 641 000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Знаете ли на колко години е вашето училище? Ами децата в Уестминстърското училище в Лондон, то е една от най-старите училища в града и е отворено за първи път през 1560 г. (това го прави 450 години!). Можете да се обзаложите, че всяко извинение, дори такова за което не се сещате, защо не сте си написали домашното е било изслушано тук (включително "коня ми го изяде").
Лондон е първият град в света, който има метро, известен като "The Tube".
През 1861 г. населението на Лондон е 2,8 милиона души. До 1939 г.  е било 8,6 млн. причината? Индустриалната революция. Хората оставили земеделските стопанства, за да дойдат и да работят в големите фабрики в градовете.
 
Лондон е известен с червените си будки за телефони и двуетажните автобуси. Катосе разхождате ще видите много и от двете. Причината телефонните будки да  са червени, е да ги намират лесно, това е в  резултат от конкурс, проведен през 1924 г.  за дизайна им.
Средно време по Гринуич (GMT) е мястото, където всеки часови пояс се определя в цял свят. Това е точно тук, в Лондон на дължина 0 ° 0 '0 "(нулевия меридиан). Атомните часовници са използвани за даване на точното време и тези часовници само "губиш" една секунда на всеки 30 милиона години!

37. Брайтън, Великобритания

Населението на страната: 62 641 000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Брайтън е морски град, който привлича 8 милиона посетители годишно със своите плажове, изпълнители и музикални фестивали.
Брайтън е дом на най-старият аквариум в света и на Обединеното кралство най-старата жп гара. Аквариумът е много красив и има свой собствен тропически  риф, който е пълен с акули, скатове и дори клоун риби (един от тях е, че да се нарича Nemo или Marlin!)
Brighton Pier е много забавно с влакчета, аркадни игри, забавни и дори гадатели.
Първенство за бради и мустаци в светаепроведено в Брайтън през 2007 година. Участниците се оценяват по своите мустаци и техните костюми. Има 17 различни категории, които участниците могат да влязат .

38. Стоунхендж, Великобритания

 
Населението на страната: 62 641 000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Стоунхендж е един от най-известните в света мистерии. Представлява мегалитен комплекс -кромлех   с диаметър около 100 м.Той се намира в падока и е съвкупност от огромни камъни, които стоят заедно в един голям кръг.
Смята се, че е построен между 3000-5000 години, и който го строил е запазил  големите си тайни. Теории включват друидите (древните жреци) сграда за жертвени церемонии, Merlin (съветника на крал Артур), направени от магия и дори, че извънземни го построили като отправна точка за навигация.
Най-популярното схващане защо е била построена е усъвършенстван календар, използван, за да се приведе в съответствие звезди и сезонни събития като слънцестоене лятото и зимата (години най-дългите и най-краткия ден) и лунни затъмнения.
Почти 1 милион посетители идват да Стоунхендж всяка година да се разхождат из камъните и се чудят кой ги е направил и защо тя е построена ... (и след това се оставя без отговори като всички останали).

40.Лох Нес, Великобритания

 
Населението на страната: 62641000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Ако никога не сте чували за чудовище от езерото Лох Нес, вие сте на път да открие една от най-големите истории в света.
Хората предполагат, че ако наистина има чудовище, то може да бъде динозавър, останал още от праисторически времена.
Чудовище или "Неси", както е прозвището на чудовището се смята, че живее в дълбоките тъмни води на това  високопланинско шотландски езеро. Първото докладвано наблюдение е през 1933 година.Следват още стотици други, които  коментират, че са виждали чудовището.
Един от проблемите, свързани с проверка за  съществуването  на "Неси"е, че езерото Лох Нес е много дълго (86 км / 51 мили) и много дълбоко (256 метра / 750 фута).

41.Eilean Donan Castle, Великобритания

 
Населението на страната: 62641000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Този красив замък първоначално е бил построен през 1220 г. от Александър II като защита срещу нахлуващите викинги.
Има части на замъка, които го правят трудно превзмаем за нашествениците. Ива мисоки кули, места за прикриване на стрелците и ров с вода, който обгражда замъка отвсякъде.
Ако не може да събори защита на замъка следващия ход на нападателя  обикновено  е обсада. Те отрязват достъпа на  замъка и жителите вътре гладуват , докато не се предадат. Това може да отнеме седмици и някои обсади отнемат толкова дълго, например 6 месеца, за да бъдат успешни.
Eilean Donan Castle е била използвана в много филми, включително "Шотландски боец" и сцена от Джеймс Бонд - Die Another Day.

42.Talisker Bay, Великобритания

 
Населението на страната: 62641000
Валута: Британският паунд лира (GBP)
 
Talisker Bay е брилянтно място за една наистина дълга и приятна разходка. Можете да започнете от водопада в непосредствена близост до стара къща Talisker и следваме пътя и реката, по пътя надолу към залива.
Със своите върбови дървета и тучни зелени банки, не се учудвайте, ако по време на вашата разходка срещнете воден плъх и той Ви кани за чаша чай с приятеля си мол, язовец и крастава жаба!
Когато стигнете до залива,направете разходка по скалистия бряг и да се полюбувате на отвесните  скали, които правят този залив своя великолепен амфитеатър.
Няма да са единствените, които се разхождат Talisker Bay, защото това е любимо място за туризъм и шотландския хоби "криволичещ" (крос-кънтри ходене).

44.Тадж Махал, Индия

Населението на страната: 1 241 491 960
Валута: индийски рупии (INR)
 
Тадж Махал е едно от новите Седем чудеса на света.
Шах Джахан е построил Тадж Махал в любов памет на съпругата му Мумтаз Махал, която починала при раждането на 14 тото им  дете. (това е достатъчно деца за един футболен отбор!).
Завършен през 1648, двадесет хиляди работници и повече от хиляда слонове са били използвани, за да се изгради този храм на любовта и желанието да се изгради съвършенство.
Тадж първоначално е бил осеян със скъпоценни камъни като нефрит, сапфир и диаманти, така че ще искрят като бижу, когато слънцето го удари. Те са изчезнали, но Тадж Махал не променя цвета си в зависимост от различна светлина на деня.

45.Keoladeo Национален парк, Индия

Населението на страната: 1 241 491 960
Валута: индийски рупии (INR)
 
Националният парк е важно убежище за прелетните птици като сибирски Крейн. Те идват тук за зимата в Северното полукълбо, така че това е малко като курорт за лятна почивка за птиците.
Орнитолозите (птици) от цял свят се стичат тук, за да зърнат на повече от 230 вида птици, които живеят или посещават парка.
KeoIadeo е защитено убежище за над 250 години и е част от световното наследство защитената зона.
Влажните зони тук са създадени от наводненията на земята и изграждане на преградна стена (малък язовир).

47.Jessore, Бангладеш

Населението на страната: 150 493 658
Валута: Бангладеш Taka (БТД)
 
Jessore и района е известен за отглеждане на дати и меласа, която е направена от сок от този сбръчкани и нека бъдем честни, смешни плодове (наистина дата има лице само датата на дървото може да обича).
Докато се разхождате около вас, ще забележите, че екстрактори дата сок (gachhis) подстригване дата дървета и тенденция реколтата си - и това е голяма работа, защото там са около 40000 Дата на дървета в областта, които произвеждат над 400 тона меласа една година.
Датите са опаковани с въглехидрати, са отличен източник на енергия и ще ви даде с много витамини и минерали.
В Jessore, само около половината от хората могат да четат и пишат и над една трета от децата не ходят на училище. Част от проблема е липсата на училища и образователни ресурси тук и като не ходят на училище, много от децата се заби в живота на бедността.

48. Река Ганг, Бангладеш

Населението на страната: 150 493 658
Валута: Бангладеш Taka (БТД)
 
Река Ганг започва високо в Хималаите и 2500 км (1500 мили) по-късно се влива в Бенгалския залив. По пътя, прясна вода подпомага над 400 милиона души през Индия и Бангладеш.
Реката е почитана от над 1 млрд. индуси, за които реката е от голямо духовно значение.
За съжаление, голям процент от тези хора също  играят важна  роля в това,  отпадъците да  завършват в реката. Това води до много високо замърсяване и болести (това, което се озовава там е доста брутен).

49. Sirajganj, Бангладеш

Населението на страната: 150 493 658
Валута: Бангладеш Taka (БТД) 
 
Класове в училище в Sirajganj може да има толкова, колкото 70 ученици в един клас. Въпреки тези големи класове, ще има все още само един учител за клас (не бихте искали 70 палави деца в една стая обаче!)
Като предимно мюсюлманска страна, в училище в Sirajgani спира за ислямска молитва в 13:00 всеки ден.
Училищата са затворени редовно всяка година, когато мусонните дъждове причиняват наводнения. По-малките деца да си останат у дома, докато по-възрастните студенти доброволци работят  в приюти, където тези, бягащи водите идват за помощ.
Всяка сутрин децата се събират да пеят националния химн на Амар Shonar Bangla Бангладеш "(Mоя Златна Бенгалия).
 
Местната икономика на Sirajganj е съсредоточена върху производството на юта. Юта е естествено влакно растение, което може да се завъртя, той отива в правенето чанти и килим подплати и често се нарича зебло.

51. Катманду, Непал

Населението на страната: 30 485 798
Валута: непалски рупии
 
Ако имате  астма,трябва да  се грижите  за себе си тук. Катманду страда от все по-опасни нива на замърсяване на въздуха. Обхватът на Хималаите на север и Mahabharat гама на юг бариера около долината Катманду, който спира замърсяването,и не  е в състояние да се изегне замърсената вълна от въздух.
При наличието на сателитната телевизия и местната младеж, вече не е обвързана от изолираната местна традиция, Катманду се превръща в доста хладномясто (както и "готин" по отношение на времето).
Jordon Ramero от САЩ се изкачи връх Еверест на 13-годишна възраст през 2010 година. Той го направи с баща си и майка тази стъпкастъпка (някои деца са готови да направят всичко, за да се измъкнат от училище).
 

52. Bahote Camp, Непал

Населението на страната: 30 485 798
Валута: непалски рупии
 
След подхода през зашеметяващото  ждрело, сега е от съществено значение да се адаптирате и да си починете след дългата разходка. Вие ще се чувствате уморени, за да се отпуснете, колкото е възможно, за да изкачим планината!
Приемайте добавки, глюкозамин сулфат и омега 3 и 6 масла са полезни за ставите, както и планински на хранителни добавки, за да компенсирате витамини ще пропуснат по време на пресни плодове и зеленчуци са с памет тук.
Апетита ви ще отиде скоро. Тъй като увеличаване на надморската височина, тялото функция е рационализирани, за да се запази жизненоважните органи. Стомахът не е необходимост, така че престава да смилат храната.

53. Еверест Trail Camp, Непал

Населението на страната: 30485798
Валута: непалски рупии
 
Това е последният от лагерите преди вашия екип стъпи върху по-вертикален терен. На 6,100 м (20000 фута), въздухът съдържа по-малко от 9% кислород, в сравнение с нормалната 20,6% на морското равнище.
Знаете ли какви са рисковете? Между 1921 и 2004 г., Еверест е изкачен от 2200 души от 20 страни. Повече от 185 са загубили живота си, шансовете не слезете жив са около едно на осем.
Яжте много калорични храни, както и много бисквити и шоколад . Вашето тяло изгаря около 6000 калории на ден в планината.
Раните не се лекуват при тази  надморска височина, те всъщност се влошават. Ще видите много хора с лейкопласт (мазилки) на пръстите си.